tisdag 28 augusti 2012

Hej Bloggen samt Sommarbok

Mitt första inlägg i min allra första blogg. Jag har haft en analog dagbok sedan tidigare, men det är inte samma sak, denna kan alla läsa. Men vem och vad är det ni ska få läsa om då?
Jo, om mig Hanna Linn. Jag är 17 år för tillfället och bor i Solna, Sverige. Jag studerar NaturNaturTeater på Östra Reals gymnasium och denna blogg är ett projekt i kursen Svenska 2. Vi får en uppgift eller ett ämne varje vecka att skriva om.

Vår första uppgift år att skriva om en bok man läst i sommar.


Sommarbok
 Jag har läst boken Arvtagaren av Christopher Paolini som är den fjärde och sista delen i hans bokserie, som också heter Arvtagaren. Jag har läst de föregående, så att läsa sista delen när den kom var en självklarhet.

Serien består av fyra riktiga tegelstenar om drakryttaren Eragon och hans drake Saphira som ska rädda världen från Galbatorix välde. Magi, krigsstrategi, maktkamp, kärlek samt märkliga varelser och ting späckar böckerna och det tillsammans med att den är välskriven lägger dessa böcker på topp tio över mina favoritböcker.

Av en sådan magnifik serie hade jag tänkt mig ett väldigt slut och jag blev lite besviken faktiskt. Jag ska inte säga att slutet var dåligt, det var tvärtom väldigt passande, men författaren kunde ha spytt på med mer.

***SPOILER ALERT***

Den stora skurken Galbatorix dog, han kunde ha dött en mycket pampigare död tycker jag. Efter att ha varit det stora mörka hotet i alla böcker så var hans slut lite mjäkigt. Eragon får inte sin Arya, som han trånat efter sedan bok ett, man kan ju tycka att Arya skulle erkänna Eragon som jämlik efter att han räddat världen, men nehep. Och Murtagh, den gode som sen blev ond som sen blir god i slutet, flyger bara förvirrad, ledsen och rädd iväg i horisonten. Blev det inte mer med denna intressanta person som kunde gjort massor för den nya regimen?
Men andra karaktärer som Roran (Eragons bror), Nasuada (ledare över motståndsrörelsen) och Orik (vän till Eragon) fick väldigt bra och lyckliga slut , även Eragon är ganska nöjd vid bokens sista sidor, han kunde dock fått mer.

Det är en bra bok, även om slutet kunde varit mer merigt, alla karaktärer får intressanta partier och historien har oväntade och riktigt bra tvister, som i de tidigare böckerna. Bra läsning, inte så tungläst mer underhållande, en bokserie som jag rekommenderar.

Buss och kran, första bloggningsdan'